Alarmsystemen en installatie

Home > Alarmsystemen en installatie
direct offertes aanvragen

De belangrijkste functionaliteit van een alarmsysteem is het melden van een mogelijke inbraak of brand. Een alarmsysteem heeft vooral een preventieve werking en wordt ook wel een ‘inbraakalarm’ genoemd. Een dergelijk systeem werkt onder andere op basis van sensoren en detectoren.

Als een deur opengaat of de sensoren iets waarnemen, wordt dit doorgegeven aan een centrale meldkamer. Veel beveiligingsbedrijven hebben een meldkamer of particuliere alarmcentrale waar de meldingen binnenkomen.

Een vals alarm is nooit met 100% te voorkomen, maar is hoogst onwenselijk. Het gebruik maken van extern bedrijf op het gebied van alarminstallaties kan noodzakelijk zijn om gebruik te mogen maken van een ‘meldcentrale’. Deze service heeft als voordeel dat als u weg bent, de brandweer en politie automatisch op de hoogte worden gebracht. Medewerkers van een centrale meldkamer zijn getraind om informatie snel door te geven aan externe partijen.

Verschillende alarmsystemen zijn te huren of aan te schaffen. Het alarmsysteem kan helpen de volgende problemen te identificeren en signaleren:

  • Indringen of inbreker 
  • Brand 
  • Lekkage

Met verschillende soorten systemen is het mogelijk een alarm te laten afgaan zodat uw medewerkers geëvacueerd kunnen worden. Zoals eerder is aangegeven, kunt u ook gebruik een centrale meldkamer. Tot slot kunt u een alarmsysteem ook een sms laten versturen of bellen naar het door u gewenste telefoonnummer.

Tip! Zorg ervoor dat het gebouw niet gemakkelijk te betreden is. In combinatie met een alarmsysteem heeft u al voor heel wat preventieve maatregelen gezorgd!


Ervaringen van andere bezoekers

Een erg veilig gevoel
"Ik wist niet dat er alarmsystemen zijn die me automatisch kunnen bellen. De offerte aanvraag duurde niet lang, dus ik ben erg blij! Nu heb ik een vast beveiligingsbedrijf gevonden en ben ik zo goed als voor altijd voorzien van de juiste apparaten en service."
Toegevoegd: H. Janssen uit Rotterdam
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Voordelen van huisbeveiliging

Het aanleggen van een alarmsysteem kan de volgende voordelen hebben:

  • Verminderde kans dat de inbreker zijn daad vervolgd
  • Politie heeft meer tijd om de indringer aan te houden
  • Uw woning of bedrijfspand gerust achterlaten
  • Snel op de hoogte van een mogelijke inbraak

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een alarmsysteem moeten aanschaffen?
In principe is dat niet nodig. Een alarmsysteem is vaak wel een eis om een verzekering te kunnen afsluiten. Het voordeel van een dergelijk systeem is dat het voor inbrekers vrijwel onmogelijk is om in te breken. Daarnaast kunt u zelf snel op de hoogte zijn van een melding, ook als u op vakantie bent.

Op deze site staat vaak als tip dat we ons het beste kunnen richten op het moeilijk bereikbaar maken onze bezittingen, wat wordt hier precies mee bedoeld?
Hier worden de deuren en ramen mee bedoeld. Ook het bewaren van bepaalde zaken in een kluis, dragen eraan bij dat het voor de inbreker minder gemakkelijk is om toe te slaan.

Ik wil graag een beveiligingsbedrijf laten langskomen. Kunnen zij ook een aangepaste installatie maken?
Ja, erg veel installaties bestaan uit vaste onderdelen. Het aantal sensoren, het besturingsmechanisme en de gewenste communicatiekoppeling kunnen variëren per gebouw. U kunt het beste een offerte, of meerdere, aanvragen bij een beveiligingsbedrijf.

De website beveiligingsbedrijven-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag heeft gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van beveiligingsbedrijven bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van beveiligingsbedrijven:

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan om uw huis te laten beveiligen.